Eten met karakter

Onder hun tweetjes vormen gastvrouw Ilse Debord en chef Kristof Van Hove het hart en de ziel van Nome, een restaurant aan het water dat je het beste omschrijft als verfijnd, hedendaags en toch klassiek. Sinds januari 2013 serveert dit echtpaar het beste van haar kunnen in een pand dat tegelijkertijd intiem en luchtig aandoet, huiselijk en hartelijk.

Een menukaart is er niet. Op het krijtbord lees je wat Kristof bedenkt voor de dag: Frans-Belgische gerechten die steeds geïnspireerd zijn door de meest verleidelijke producten van het moment. Keuze is er sowieso uit vier of vijf voorgerechten (waaronder soep, vlees en vis), drie of vier hoofdgerechten met vlees, één of twee met vis én een vegetarische schotel. Een kaasplankje en twee tot drie zoetigheden maken het dessert uit.

Entrecote en filet pur noemt Kristof als zijn specialiteiten. Keer op keer bereid met liefde en geserveerd met iedere dag een andere saus pronken ze dagelijks op het krijtbord, net zoals het lunchgerecht (prijs tussen € 14 en € 16) dat doorgaans verblijdt met eerlijke, Vlaamse kost. De wijnkaart is beperkt en staat, wat smaak en prijzen betreft, volledig in verhouding tot het eten: meer dan 22 tot 40 euro ben je niet kwijt aan een mooie fles.

Verder is het mogelijk om de hele zaak te reserveren voor feestjes tot 30 personen, walking dinners aan de waterkant en Kristof en Ilse te engageren als ‘kok aan huis’ (tot 40 personen). 

openingsuren:
dinsdag tot vrijdag: 11u30-15u & 18u-22u | zaterdag: 18u-22u
zondag & maandag gesloten